kresova kronika 2012

Starejši mladinci na Bučki (27. maja)
2012 BučkaS kar nekaj vzpodbude s strani Poljančevih se je v nedeljo pri njih doma srečal ožji sestav Starejše mladinske skupine (SMS). Zbrani smo si nalili čistega cvička in priznali drug drugemu, da pogrešamo Kres. Vse, kar Kres je! S polnimi usti smo si obljubili, da jeseni začnemo z vsakotedenskim druženjem v KCJT. Ker opažamo, da po izgledu in “izkušnjah” ne pašemo več v Vodilno mladinsko skupino, bi radi delovali samostojno. Vaje bi imeli enkrat tedensko med ponedeljkom in četrtkom okoli 19. ure. Da se nam jeseni pridružijo, bi seveda radi povabili vse naše nekdanje po videzu in izkušnjah podobne kolegice in kolege Kresovce. Več informacij zanje dobite pri Mateju Kulovcu, personal relations SMS na 041/729-728 ali na: fdkres.si@gmail.com.


Z Marico za 60 (9. junija)
2012 MaricaB60Naša zvesta dolgoletna tamburašica, boljša polovica Bukovčevga Petra, po njegovi zaslugi tudi mama naših neumornih Petre in Mihata, je ta teden slavila okrogel jubilej. Proslavljali smo že v ponedeljek, vrhunec za žlahto in prijatelje pa je pripravila v soboto v društvenem domu pri svetem Roku. Družice iz kresovskega tamburaškega zbora so ji sestavile priložnostno pesnitev, ki smo jo potem na slovesnosti vsi tamburaši tudi družno izvedli. Za povrh pa smo ji zagodli in zapeli še njej jako ljubo Mamo Juanito. Spored se je potem nadaljeval tako s kulinaričnimi kot s kulturnimi in z družabnimi specialitami. Slikala sta Luzarjev Jože in Marjan.


Sedmič po Kolpi (od 13. do 15. julija)
Kot po navadi od Fare do Spodnje Bilpe je v edino ta teden res sončno soboto zdrvela po Koupi karavana najpogumnejših kresovk in kresovcev na gumijastih splavih (raftih). Veslali in porivali so (rafte) čez brzice, plitvine in slapove tako neugnano, da je špricalo daleč naokoli. Saj ne bi, pa jih je skrbelo, da se ne bi pujsek pohladil. Kot po navadi je bil tudi zdaj natanko ob devetnajstih na mizi pod Gregorjevim baldahinom. Sedmi Kresov tabor na najdaljši slovenski rivieri se je iztekel v hudournem nedeljskem popoldnevu na senčni strani Gorjancev, sicer pa brez telesnih poškodb. Zavzeto sta fotkala Andreja M. in Janko.

Dostopnost