kresova kronika 2019

Kresovo silvestrovanje, 5. januar 2019

V letu 2018 smo pprvič izvedli kresovo silvestrovanje po novem letu, kar se je izkazalo za zanimivo, saj smo vsi člani društva v decembru zasedeni z ostalimi prazničnimi obveznostmi, poleg tega pa so termini v restavracijah in gostilnah precej polni. Zato smo se odločili, da tudi letos silvestrovanje prestavimo takoj po novem letu. Družili in zabavali smo se 5. januarja 2019 v Gostišču Loka, kjer smo nazdravili novim uspehom v letu 2019 in si zaželeli le najboljše.

Skupaj smo bili ob zvokih ansambla Gašperja Kavška vse do jutranjih ur.


SMS intenzivne vaje, 11. januar 2019

Da bo naš splet na reviji še boljši, smo se skupaj z vodji in koreografom Boštjanom odločili, da si vzamemo en cel vikend v CŠOD Črmošnjice, da izpilimo podrobnosti spleta in zablestimo na območnem srečanju odraslih folklornih skupin, ki bo 15. marca 2019 v Šentjerneju. Še dobro, da smo imeli v prostoru za vajo tudi tablo s flumastri, da je Basty lahko risal krogce, kar se je izkazalo za zelo fino fajno zadevo, saj je bila vizualizacija le še popolnejša. Poleg kolanja smo se naučili tudi nekaj osnov rezjanskih plesov, ogledali učno pot in opravili nočni pohod na Gače.

Bili smo enotnega mnenja, da bi morali tak vikend večkrat ponoviti.


Kolpa 2019, 12. – 14. julij 2019

Tudi letos smo se že tradicionalno odpravili v Spodnjo Bilpo, kjer smo (ponovno) postavili svoj kamp. Letos nam je sicer nekoliko zagodlo vreme in smo morali spust po Kolpi izpustiti, pa nič za to – nam je bilo vseeno noro lepo! Drugo leto vajo ponovimo! 😀


Animacija v Dolenjskih Toplicah za goste, 15. oktober 2019

Po nekaj mesecih smo se zopet podali v Terme Dolenjske Toplice, kjer smo v torek, 15. oktobra 2019 zabavali goste. Večina njih je bila avstrijskih, katerim pa je bila slovenska pesem precej domača. Z veseljem so zaplesali z nami, sodelovali v igrah, na koncu pa je še domači gost zaigral kar nekaj ljudskih pesmi na klavir, kjer so se naši pevci in tamburaši zaustavili in se pridružili v petju.

Seveda tako kot vedno na takšnih animacijskih nastopih tudi tokrat brez kresovih tamburašev ni šlo.

Iz zakulisja pa tole:


Mariji Perme v slovo, 2. oktober 2019

Tudi brez tamburic so tamburaši lepo zapeli pesmi v slovo najini mami Mariji Perme na pokopališču v Šmarjeti.

ISKRENA HVALA

Franci in Marica


Šoki je ate, 11. oktober 2019


Kostanjev piknik, Uršna sela, 19. oktober 2019

Dostopnost