Tamburaši zopet v šoli. Tokrat  v OŠ Drska. Povabili so nas na njihov projekt 4. Rastoča knjiga, na temo: raziskovanje – razmišljam, analiziram, zbiram, iščem, sestavljam, kreiram, urejam, javljam, evidentiram, merim itd.

Otroci so dobili tudi priznanja, po kategorijah, za inovativnost, raziskovalnost, itd.

Prisotni so bili tudi povabljeni gostje: župan Gregor Macedoni, gospod Gabrijelčič in g. Jože Gričar (v letu 2017 naj meščan Novega mesta). Svoje zanimive govore  so končali s pohvalo mladim, da svoje delo nadaljujejo še v poznejših letih. Vsi smo ugotovili, da imajo izredne talente in zagnanost za ustvarjalno delo. Pri ustvarjanju so jim veliko pomagali učitelji, podjetja in ustanove.

Učenci so pripravili lep povezovalni program, od vodenja, petja, igranja, plesa itd. V dveh točkah smo sodelovali tudi tamburaši. Spremljali smo pevski zbor: Pastirče mlado in mlade plesalce popeljali čez Gorjance in spremljali splet: Lepa Anka kolo vodi.

Zaključili smo z mislijo: vedno, na vsakem koraku, v vsakem času imej odprte oči in bister um, da ugotoviš, kaj se da izboljšati in narediti v dobro vseh nas.

 

 

 

Dostopnost