deseti brat v Novem mestu

Kresovci se zelo radi odzovemo na povabilo k sodelovanju z raznimi društvi, organizacijami in tako smo storili tudi, ko so nas povabili k sodelovanju pri operi Deseti brat. Od 22. novembra 2017 dalje, si boste lahko v Kulturnem centru Janeza Trdine ogledali omenjeno opero, delo Aleša Makovca, ki gledalce na koncu predstave pusti raznežene in navdušene, saj se predstavijo priznana slovenska in tuja operna imena. Predpremierna uprizoritev je bila v torek, 21. novembra 2017.

Brez ljubezni plesa ni

Novomeški gledališki abonma je v letošnjem letu vključil v svoj program tudi celovečerni koncert Folklornega društva Kres.

Pred 120 leti je o Dolenjcih pisal Trdina, pred 42 leti pa je vse dolenjsko začelo predstavljati Folklorno društvo Kres. V svojih številnih nastopih, predstavitvah, potovanjih, gostovanjih, snemanjih, sodelovanjih na predstavah v mestu, v Sloveniji in izven nje društvo širi zavedanje o človekovi biti, o tem, kdo smo, kaj smo počeli, in nakazujejo, kam gremo. Tako je bilo tudi na koncertu. Nekaj je bilo tistega zares zares starega – prazgodovinskega, nekaj starega, nakazali pa smo tudi, kam gre folklora, v katero smer se vse bolj razvija.

V jantarnem letu se je društvo še intenzivneje povezalo z novomeškimi društvi in ustanovami ter bogatilo dogajanja v Mestu, sodelovali so na prazniku situl in dogodkih v okviru jantarnega leta. Letošnji koncert je bil namenjen predstavitvi sekcijam društva.

Program celovečernega koncerta

Dolenjski list

Animacija v Krkinih Termah Šmarješke Toplice

V četrtek, 16. novembra 2017, smo v večernih urah Kresovci nastopili in animirali goste v tamkajšnjem hotelu. Poleg rednih gostov, so nam aplavzirali tudi direktorji koronarnih klubov Slovenije, ki so bili ravno takrat na obisku v omenjenih Termah.

Zabave kar ni in ni bilo konec, saj so si želeli še pesmi naših tamburašev in miganja urnih plesalcev. Nam pa, ne enim kot drugim, to ni bilo težko.

Dostopnost